CAPOEIRA WORKSHOP

Onder begeleiding van onze Braziliaanse instructeur Pedro leren jullie met de voetjes in het zand de basismoves van Capoeira.

Op de meeslepende beats van de Capoeira muziek vormen jullie een cirkel (ronda) en dagen jullie elkaar uit.

Deze workshop brengt bij iedereen een lach op het gezicht!

INFORMATIE

INCLUSIEF

INFO CAPOEIRA WORKSHOP

Capoeira is een kruising tussen een dans en een vechtsport uit Brazilië. De dans wordt gecombineerd met technieken uit het boksen, Jiujitsu en worstelen en werd gebruikt door de slaven uit Afrika om zichzelf weerbaar te maken. Alle facetten van Capoeira komen aan bod en de ervaren Capoeira instructeur leert jullie over de verdediging, de aanval, de instrumenten en de Braziliaanse liederen afkomstig uit de slaventijd.

Als jullie een stukje theorie hebben gehad is het tijd om muziek te maken en de basistechnieken te leren. Met een capoeira workshop komt iedereen lekker los en met de voeten in het zand is dit een heerlijke activiteit in de zomer! Capoeira is een non contact sport. Het is dus niet de bedoeling om elkaar te raken, het gaat om het tonen van geestelijke en lichamelijke weerbaarheid. Het is de bedoeling om elkaar uit balans te brengen met tactische bewegingen door snel en strategische te reageren.

Tip! Een capoeira workshop waarbij je leert strategie te gebruiken tijdens een traditionele dans is een top workshop voor een afdelingsuitje of bijvoorbeeld tijdens een personeelsfeest met een Braziliaans thema!

Onze ervaren instructeur leert jullie tijdens deze Capoeira workshop een aantal hele toffe moves. Hij legt uit door middel van een kleine demonstratie wat het allemaal een stuk leuker maakt om naar te luisteren en kijken.

Jullie beginnen bij de basis en leren eerst de basispas oftewel de “Ginga”! Vanuit deze swingende basis stap zijn allerlei bewegingen nodig en na een kleine groepsinstructie gaan jullie dit in tweetallen oefenen. Pedro loopt rond en geeft tips en tricks zodat jullie steeds beter worden.

Probeer je trainingsmaatje te slim af te zijn met onverwachte bewegingen en acrobatische moves maar kijk uit dat je elkaar niet raakt. Als jullie je niveau een beetje op hebben gekrikt is het tijd  voor de finale.

Er wordt een kring gevormd genaamd een “Roda” en iedereen kan elkaar uitdagen in het midden van de ring. De muziek en de ander deelnemers geven energie aan de twee in het midden en de strijd barst los. Buk, draai en ontwijk en zorg dat je de tegenstander te slim af bent.

17:00 – 17:30 Ontvangst met optioneel fris / koffie / thee
17:30 – 19:00 Capoeira workshop
19:00 – 21:00 BBQ / diner

Kiezen jullie voor een buitenactiviteit dan zullen we altijd een reserveactiviteit met jullie overleggen in geval van slecht weer. We vragen jullie hier van tevoren over na te denken zodat er nooit onduidelijkheden kunnen ontstaan.

VOORBEELD PROGRAMMA SLECHT WEER

17:00 – 17:30 Ontvangst met optioneel fris / koffie / thee
17:30 – 19:00 Cocktail workshop
19:00 – 21:00 Indoor BBQ buffet / diner

Kiezen jullie voor een arrangement met meerdere activiteiten of bijvoorbeeld een compleet teambuildingprogramma? In dit geval zullen we van tevoren samen nadenken over een compleet draaiboek in geval van slecht weer. 

Bent u op zoek naar een compleet programma inclusief maaltijden, activiteit(en) en wellicht een drankarrangement? Onze arrangementen zijn perfect om een complete dag samen te stellen op een locatie naar keuze!

Kiest u voor een arrangement dan kunt u rekenen op een mooie korting en de scherpste prijsgarantie! De evenementenexperts van Sharpevents denken graag met u mee!

De capoeira workshop kan bijna op iedere locatie in Nederland worden geboekt.
Wilt u de workshop liever op uw eigen terrein boeken dan komen we gewoon naar u toe!

Alle materialen die wij gebruiken voor onze workshops zijn uitvoerig getest en beschikken over een Europees veiligheidskeurmerk. Onze instructeurs zijn goed opgeleid en weten wat ze doen en hoe ze de veiligheid kunnen waarborgen bij grote groepen mensen. Voor elke activiteit die wij aanbieden hebben we veiligheidsprotocollen geschreven met checklists voor onze instructeurs.

Naast de instructeurs van de activiteiten is er altijd een host aanwezig van Sharpevents als aanspreekpunt voor de organisatie. Wij nemen veiligheid zeer serieus en kunnen u op verzoek haarfijn uitleggen welke maatregelen wij nemen voor uw specifieke event.

DUIDELIJKE OFFERTE

GESPECIFICEERDE OFFERTES IN PDF BINNEN 1 UUR! DUIDELIJKE PRIJZEN INCL EN EX BTW!

SCHERPSTE PRIJS GARANTIE

EEN BETERE PRIJS VAN EEN VAN ONZE CONCURENTEN? WIJ GAAN ER ALTIJD ONDER ZITTEN!

korting bij ARRANGEMENTEN

BOEKT U EEN ARRANGEMENT DAN KRIJGT U ALTIJD EEN MOOIE KORTING OP UW FACTUUR!

ENTHOUSIAST TEAM

WIJ HEBBEN EEN GEMOTIVEERD JONG TEAM MET ENTHOUSIASTE JONGENS EN MEIDEN!

LIEVER EEN ANDERE WORKSHOP?

VRAAG EEN OFFERTE AAN